Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

4 Tips voor de verzorging van beplanting in uw woning

08-06-2021

Heeft u eindelijk uw woning volledig ingericht met beplanting en wilt u dode planten voorkomen? In deze blog geven we u 4 handige tips waardoor u optimaal kunt genieten van uw woning beplanting. 

Tip 1: Kies de juiste plek voor uw plant

Het klinkt vanzelfsprekend maar een van de meeste voorkomende redenen van dode woning beplanting is slecht daglicht. Planten hebben namelijk verschillend per soort direct zonlicht nodig of juist schaduw. Het is daarom erg belangrijk om per plant te onderzoeken hoeveel daglicht het nodig heeft. Bij vaal gele bladeren staat de plant teveel in het licht. Bij weinig licht groeit de plant richting het licht en worden de bladeren lichter van kleur. 

Tip 2: Geef de juiste hoeveelheid water

Voorkom slappe planten met gele bladeren en zachte wortels. De waterhoeveelheid is nummer een doodsoorzaak bij planten. Het is daarom verstandig om met uw vinger te voelen of de grond vochtig is. Dit kan door uw vinger ver in de grond te steken en mocht hierbij grond blijven plakken is de aarde nog vochtig genoeg. 1 keer per week water geven is vaak voldoende. 

4 tips voor de verzorging van beplanting in uw woning

Tip 3: Maak uw planten schoon

We begrijpen dat u niet gelijk denkt aan een douchebeurt of een grondige schoonmaakbeurt bij het houden van planten. Het is namelijk wel erg goed voor uw plant om af en toe goed schoongemaakt te worden. Door stof kunnen planten namelijk minder licht opnemen en de poriën van de plant verstoppen. 

Tip 4: Voed uw planten

Naast water en licht hebben planten ook grondstoffen en mineralen nodig. Dit halen ze uit de grond waardoor deze op kan raken. Om dit bij te vullen is het handig om in de zomer of het voorjaar woning beplanting wat plantenvoeding te geven. Zo staan ze er de komende tijd weer prima bij. 

Gratis beplantingsadvies

Heeft u nog vragen over de verzorging van de beplanting in uw woning? Neem dan nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder met gratis beplantingsadvies

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor