Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

5 redenen waarom beplanting op kantoor onmisbaar is

27-01-2020

Een gezonde werkplek bieden aan uw personeel heeft inmiddels veel prioriteit gekregen. Het vermindert de mentale en fysieke werkdruk. Steeds meer bedrijven investeren in de gezondheid van werkplekken, waarbij de werknemer centraal staat. Met beplanting op kantoor zorgt u binnen een handomdraai voor een gezondere werkplek. 5 positieve effecten van kantoorbeplanting:

1. Stimuleert de creativiteit

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers in een groene omgeving een verbeterd concentratievermogen hebben. Een betere concentratie betekent een hogere productiviteit. Deze lag namelijk 15% hoger dan normaal gesproken. Slechts 1 plant zorgt er al voor dat de creativiteit van uw personeel stijgt. 

2. Het verlaagt het stressniveau

Beplanting op kantoor zorgt voor minder stress bij uw medewerkers. Tijdens een onderzoek kregen werknemers stressvolle opdrachten gepresenteerd. In de ruimte met kantoorbeplanting lag het stressniveau 12% lager en waren zij sneller in het beantwoorden van de vragen uit de opdrachten.

3. Vermindert geluidsoverlast

Naast dat het voor extra sfeer zorgt, is beplanting op kantoor ook nog eens goed voor de akoestiek. Het absorbeert geluidsgolven, hierdoor wordt galm en geluidsoverlast van collega's verminderd. Een groep van meerdere planten of een groene muur met grootbladige planten zorgt voor het beste resultaat.

4. Verhoogt de luchtvochtigheid

Planten zetten CO2 om in zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. De luchtvochtigheid ligt in ruimtes met beplanting 5% hoger dan normaal gesproken. In de koude wintermaanden kan dit zelfs oplopen tot 17% verbetering. Het zorgt ervoor dat nare luchtjes verdwijnen en hoofdpijn afneemt.  

5. Vermindert gezondheidsklachten

Een groen kantoor zorgt voor een vermindering in gezondheidsklachten bij uw personeel. Dit resulteert in minder ziekteverzuim. Per jaar waren medewerkers 1.6 dagen minder ziek. Omgerekend wil dit zeggen dat medewerkers zich 20% minder vaak ziekmelden in een groene omgeving.

Ontvang gratis beplantingsadvies

Overtuigd van de voordelen van kantoorbeplanting? Wij helpen u graag met de groene inrichting van uw kantoor. Ontvang een gratis beplantingsadvies op maat. Heeft u toch nog vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor