Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

De voordelen van plantenwanden

04-03-2021

Benieuwd naar welke voordelen een groene wand jou kan bieden in verschillende situaties? In deze blog vertellen wij hoe jij van door middel van een groene wand verschillende voordelen kan realiseren. Een groene wand is namelijk veel meer dan een wand met planten. Het heeft namelijk meerde positieve werkingen om de gesteldheid van mensen. Zo kan je door het aanbrengen van planten de luchtvochtigheid verhogen en de lucht filteren. Hieronder wat voordelen van de mogelijkheden van een groene wand.

De voordelen van een groene wand op kantoor.

Een groene wand op kantoor heeft verschillende voordelen. In een eerdere blog schreven wij al waarom een groene wand onmisbaar is op kantoor. Een groene wand op kantoor heeft de volgende 5 voordelen:

 • Stimuleert de creativiteit: Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers in een groene omgeving een verbeterd concentratievermogen hebben. 
 • Het verlaagt het stressniveau: Beplanting op kantoor zorgt voor minder stress bij uw medewerkers. Tijdens een onderzoek kregen werknemers stressvolle opdrachten gepresenteerd. Zonder kantoorbeplanting lag het stressniveau 12% hoger.
 • Vermindert geluidsoverlast: Het aanbrengen van een groene wand zorgt voor een akoestische werking waardoor geluidsgolven worden geabsorbeerd.
 • Verhoogt de luchtvochtigheid: Planten zetten CO2 om in zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. De luchtvochtigheid ligt in ruimtes met beplanting 5% hoger dan normaal gesproken 
 • Vermindert gezondheidsklachten:  Een groene wand zorgt voor vermindering in gezondheidsklachten bij uw personeel. Per jaar zijn medewerkers 1.6 dagen minder ziek.

De voordelen van een groene wand in uw interieur

Zoals hierboven vermeld heeft het aanbrengen van een groene wand vele voordelen voor een ruimte. Zo kan u door middel van een groene wand uw woonkamer een relaxende sfeer toebrengen. Daarnaast geeft u de kamer een boost zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Een groene wand is gemakkelijk te onderhouden waardoor het een zeer geliefde mogelijkheid is onder woningbezitters.

De voordelen van een groene wand binnen uw appartement

Veel appartementseigenaren missen een tuin en een balkon biedt soms te weinig ruimte voor groenvoorziening. Een groene wand binnen uw appartement geeft hier de perfecte oplossing voor. U heeft namelijk nog genoeg ruimte voor uw interieur maar door groene wand haalt u wel een stukje van buiten uw appartement in. 

Welke planten zijn het meest geschikt voor een groene wand?

Na het horen van al deze voordelen is het begrijpelijk dat u benieuwd bent welke planten het meest geschikt zijn voor een groene wand. De volgende planten zijn uitermate geschikt voor de aanleg van een groene wand:

 • Varens
 • Bromelia
 • Begonia's
 • Hosta's
 • Lipstick Plant
 • Vetplanten
 • Air Plants 
 • Klimop 

Groene wand op maat

Zoals u kan lezen heeft het gebruik van groene wanden meerdere voordelen voor uw bedrijf. Bij Plant Invest denken we graag met u mee welke mogelijkheden passen bij uw behoefte. Daarnaast bieden we onderhoud waarmee we u volledig kunnen ontzorgen op het gebied van groene wanden. Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op!

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor