Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

De positieve effecten van interieurbeplanting in de zorg

18-02-2021

Interieurbeplanting minder vaak toegepast in de zorg

Ondanks de positieve effecten van interieurbeplanting wordt dit in de zorg minder vaak toegepast dan andere sectoren. Mogelijke oorzaken hiervan zijn dat er geen geschikte plekken zijn om de beplanting te plaatsen en dat er simpelweg geen tijd is voor het onderhoud. Twee punten die gemakkelijk op te lossen zijn door verticale plantenwanden en het uitbesteden van het onderhoud of door te kiezen voor onderhoudsvriendelijke beplanting. 

De positieve effecten van beplanting in zorginstellingen

Gelukkig worden verticale plantenwanden steeds bekender binnen de zorgsector. Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen als bejaardentehuizen zien de positieve effecten in van interieurbeplanting. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Patiënten hebben een korter verblijf nodig (8,5%)
  • Patiënten hebben minder medicijnen nodig
  • Patiënten zijn positiever en vriendelijker
  • Patiënten zijn minder emotioneel

Interieurbeplanting woning

Een beter binnenklimaat met luchtzuiverende planten

Het binnenklimaat in zorginstellingen als verzorgingstehuizen en woon-zorgcentra is niet optimaal. Er is weinig of slechte ventilatie, de binnentemperatuur ligt vaak te hoog en er is weinig groen te vinden. De toevoeging van luchtzuiverende planten binnen deze zorginstellingen is dan ook geen overbodige luxe. Het binnenklimaat wordt verbeterd en het voegt sfeer toe.

Minder klachten bij bewoners na het plaatsen van beplanting

Dat interieurbeplanting ook binnen de ouderenzorg positieve effecten brengt is gebleken uit onderzoek. Het onderzoek stond in het teken van het binnenklimaat. Na het plaatsen van luchtzuiverende planten werden de volgende bevindingen geconcludeerd:

  • Het groen had een positief effect op het welbevinden en vitaliteit van bewoners
  • Gezondheids- en psychosociale klachten namen af bij de bewoners

Interieurbeplanting in uw zorginstelling?

De positieve effecten van interieurbeplanting ervaren in uw zorginstelling? Bij Plant Invest denken we graag met u mee. Daarnaast bieden we onderhoud waarmee we u volledig kunnen ontzorgen op het gebied van de interieurbeplanting. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor