Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

Welke planten zijn geschikt voor een wand met planten?

03-05-2021

Een verticale tuin is een van de grootste trends in de woningbranche. Een verticale tuin is een wand met planten die oplossing biedt voor mensen zonder tuin of balkon en die op zoek zijn naar een creatieve manier van groenvoorziening in huis. Maar wat maakt uw verticale tuin tot een succes? In deze blog leggen we u uit welke planten het meest geschikt zijn voor uw wand met planten. 

Varens als wandplant 

De meest geschikte wandplant is de varen. Dit doordat deze plant gemakkelijk is in onderhoud en erg vochtbestendig is. De beste manier om een varen in huis te gebruiken is door ze op te hangen. Daarnaast groeien varens in de natuur vaak op andere bomen en planten waardoor het ideaal is voor het toepassen op een wand met planten. De volgende soorten varens zijn het meest geschikt:

 • Vogelnestvaren
 • Zwaardvaren
 • Blauwe stervaren

Voeg kleur toe aan je wand met planten

Bent u op zoek naar wat kleurtoevoeging aan uw bestaande want met planten of wilt u geen volledig groene wand? Begonia's zijn dan uitermate geschikt. Dit omdat de plant goedkoop is en gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren Begonia beschikbaar waardoor variatie oneindig is. Voor passend advies over het toepassen van kleuren of andere planten kunt u altijd bij ons terecht. 

Bedek uw gehele wand met planten

Een van de grootste irritaties van eigenaren met verticale tuinen is het ontstaan van lege plekken. Om dit tegen te gaan is het verstandig om Hosta's te gebruiken. Hosta's zijn planten die vaak worden ingezet als bodembedekker en is met zijn bonte blad een mooie opvulling voor elke wand. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als wandplant. 

Voeg wat kruiden toe

Kruiden zijn ideaal voor in de keuken, maar ook voor in je verticale tuin. Dit omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en uw wand met planten karakter geven. Met de volgende kruiden geeft u uw plantenwand thuis extra karakter. 

 • Basillicum
 • Tijm
 • Rozemarijn
 • Munt
 • Lavendel

Zet ze in het zonnetje

Heeft u een zonnig huis en staat uw wand met planten vooral in de zon? De volgende planten zijn dan uitermate geschikt voor een zonnige verticale tuin:

 • Kruipend zenegroen (Ajuga reptans)
 • Klokjesbloem (Campanula)
 • Ooievaarsbek (Geranium)
 • Blauwgras (Sesleria)

Een verticale tuin op maat

Enthousiast over de hoeveelheid planten die geschikt zijn voor een wand met planten? Bij Plant Invest bieden we u een volledig gepersonaliseerde verticale tuin aan. Zo kijken we samen met u welke planten het beste bij uw leefomgeving passen. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor