Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

3 trends in 2022 voor uw terrasbeplanting

27-01-2022

We zijn nog nooit zoveel thuis geweest als in 2021. Daarom is de inrichting van uw huis en terras steeds belangrijker. Wilt u helemaal tot rust komen in uw nieuw aangeklede terras en bent u benieuwd welke planten in 2022 helemaal hot zijn? In deze blog vertellen we u de 3 grootste trends van 2022.

Trend 1: Creëer rust met terrasbeplanting

In deze bizarre tijden zijn we allemaal toe aan een beetje rust. Eén van de grootste trends voor 2022 is het creëren van een wellness thema. Even heerlijk bijkomen in een fijne leefomgeving. Om dit te creëren zijn de volgende planten zeer geschikt voor uw nieuwe terrasbeplanting:

  • Bamboe, oosterse planten, zoals bamboe, stralen rust uit. Maak een rustgevende plek door met bamboe een deel van uw terras af te zetten. Zo maakt u een eigen relaxplek.
  • Aloë Vera, de zeer populaire plant heeft naast een helend effect ook nog een zeer rustgevende uitstraling.
  • Cortaderia Solloana, of de reuzen pampasgras is net als alle andere siergrassen zeer geschikt voor het creëren van een rustgevende uitstraling. Zo krijgt u het gevoel dat u in de duinen zit en komt u volledig tot rust.

Trend 2: Back to nature

Doordat we helaas minder vaak kunnen genieten van de natuur op vakanties is er steeds meer behoefte om de natuur dichter bij huis te halen. Dit is dan ook terug te zien in één van de grootste trends van 2022, namelijk back to nature. Hiervoor kunt u het beste kiezen voor planten met een saliegroene uitstraling of subtiele groen/bruine tinten. Dit combinerend met grijze, beige of bruine vormen is de basis voor deze trend. Heerlijk genieten van de natuur met uw nieuwe beplanting voor uw terras.

Trend 3: Traditionele terrasbeplanting 

Het klinkt misschien een beetje saai, maar traditioneel is helemaal hot in 2022. Er verandert al genoeg in ons dagelijks leven en daarom is er steeds meer behoefte aan traditionele terrasbeplanting. Hierbij wat tips voor traditionele beplanting van uw terras:

  • Geraniums, gemakkelijke en veelzijdige planten die graag in de zon staan. Kies dus een zonnig plekje op uw terras.
  • Hortensia, een echte klassieker in de tuin, maar ook op het terras. Deze plant valt op door zijn mooie groene bladeren en bloemschermen. In verschillende kleuren beschikbaar, dus erg leuk om mee te combineren.
  • Calocephalus, deze zilvergrijze bladplant kan tegen een stootje en is ideaal om toe te voegen aan uw terrasbeplanting.
  • Helleborus, prachtige plant die in de winter mooie bloemen geeft. Leuk om uw terras wat extra kleur te geven.

Wilt u persoonlijk advies? 

Wilt u naast de jaarlijkse trends liever een persoonlijk beplantingsadvies voor uw woning of terras? Met meer dan 30 jaar ervaring in interieurbeplanting en meer dan 1000 tevreden klanten staan we met onze expertise voor u klaar. Twijfel dus niet en neem contact met ons op voor een gratis beplantingsadvies.

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor