Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

De voordelen van hydrocultuur planten

02-11-2021

Bent u benieuwd naar wat hydrocultuur is en waarom hydrocultuur planten geschikt zijn voor uw werkplek of woonkamer? In deze blog leggen we alles uit over hydrocultuur planten en wat de voordelen van deze planten zijn

Wat is hydrocultuur?

Voordat we u de voordelen van hydrocultuur planten uitleggen is het belangrijk dat u weet wat hydrocultuur of hydroponie inhoudt. Bij hydrocultuur planten groeien de wortels van de plant niet tussen grond, maar tussen kleikorrels. Deze korrels nemen voedingsstoffen en vocht op en geven dit vervolgens geleidelijk af aan de plant. Ideaal voor de plant en voor het onderhoud van uw planten. In principe kunnen alle planten als hydrocultuur plant gekweekt worden.

Bespaar kosten met hydrocultuur planten

De aanschafprijs van hydrocultuur planten - ook wel hydroponie planten genoemd - is hoger dan bij gewone planten. Laat u zich hierdoor niet afschrikken, op de lange termijn zijn deze planten juist stukken goedkoper. Dit komt omdat de planten minder te verduren krijgen en een langere levensduur hebben.

Hydrocultuur planten hebben weinig onderhoud nodig

Naast dat hydroponie planten een langere levensduur hebben, hoeft u ze ook minder te onderhouden dan normale planten. Dit komt omdat ze maar één keer per maand onderhoud nodig hebben. Hierdoor hoeft u zelf veel minder onderhoud uit te voeren. Ook bespaart u kosten op onderhoud door Plant Invest, omdat we maar 12 keer per jaar langs hoeven te komen, in plaats van de standaard 24 keer.

Hydrocultuur planten hebben minder last van ziektes

De grootste bronnen van ziektes zijn beestjes en ziektekiemen. Potgrond zorgt ervoor dat deze ziekteverwekkers zicht thuis voelen. Hierdoor hebben planten die bevestigd zijn in potgrond meer last van ziektes. Hydrocultuur korrels geven uw hydroponie planten een gezondere leefomgeving. De korrels voorkomen dat ziekteverwekkers uw planten aantasten.

Nooit meer zorgen over bewatering van uw planten 

Eén van de meest voorkomende problemen bij beplanting is overbewatering. Het is namelijk erg lastig in te schatten hoeveel water uw kamerplant of kantoorplant nodig heeft. Hiervoor bieden hydrocultuur planten de oplossing. U kunt namelijk gemakkelijk met de vochtmeter controleren of uw beplanting nog vocht nodig heeft. Hierdoor is het onderhouden van hydroponie planten erg gemakkelijk.

Zonder zorgen op vakantie met hydrocultuur planten

Hydrocultuur planten hebben weinig onderhoud nodig. Hierdoor wordt één van de grootste uitdagingen voor huiseigenaren verleden tijd. U hoeft namelijk nooit meer iemand te zoeken die uw planten onderhoudt tijdens vakantie. U hoeft namelijk maar één keer per vier weken de planten water te geven. Zo kunt u zonder zorgen op vakantie.

Waarom u hydroponie planten moet kopen

Kort samengevat is het dus verstandig om hydroponie planten te kopen. Hydroponie planten hebben namelijk de volgende voordelen:

  • Weinig onderhoud
  • Duurzaam
  • Lange levensduur
  • Kostenbesparend

Benieuwd naar wat hydrocultuur planten uw bedrijf kunnen bieden?

Bent u benieuwd wat een hydrocultuur systeem voor uw bedrijf kan bieden? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wilt u zelf helemaal geen zogen over onderhoud aan uw beplanting? Wij bieden een onderhoudsdienst aan waardoor u nooit meer om hoeft te kijken naar uw planten. Ook zijn gemummificeerde planten een mogelijkheid.

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor