Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

5 beste planten voor een groene wand

10-06-2022

Wilt u graag uw huis of kantoor opvrolijken met een groene wand? En wilt u weten wat de meest geschikte planten zijn voor in groene wanden? In deze blog leest u wat de 5 beste planten zijn voor een groene wand.

1. Varens

Een echte must-have voor groene wanden is een varen. Deze is onderhoudsarm en vochtbestendig. Varens groeien in de natuur vaak op bomen en andere planten. Hierdoor is de varen al uitermate geschikt als basis voor alle groene wanden. Een varen in huis, zoals een Vogelnestvaren of Zwaardvaren kunt u dus het beste ophangen in uw groene wand.

2. Bromelia’s

De kleurrijke bladeren van Bromelia’s zorgen voor een fleurige toevoeging in groene wanden. De meeste Bromelia’s hebben ondiepe wortels en weinig ruimte nodig om te groeien. Bromelia’s zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren. Zo kunt u uw groene wand volledig personaliseren

3. Begonia’s

Begonia’s zijn subtropische planten. Ze hebben het graag warm en zijn zeer geschikt voor groene wanden binnenshuis. Met Begonia planten kunt u alle kanten op. De bloemen van Begonia’s hebben bonte kleuren als rood, roze, oranje, geel en wit. Met de speciale hangbegonia’s Pendula en Cascade maakt u mooie hangende bloemtrossen in uw groene wand. Ook kunt u nog kiezen uit enkele, dubbele en volledig gevulde bloemen.

4. Hosta’s

Hosta’s zijn de ideale planten om in te zetten tegen het ontstaan van lege plekken in groene wanden. Een veelvoorkomend probleem van eigenaren van groene wanden is namelijk het ontstaan van lege plekken. Hosta’s zijn planten die vaak worden ingezet als bodembedekker. Door het bonte blad vormt de Hosta een mooie opvulling in elke groene wand

5. Air Plants (Epiphyte)

Air Plants – zoals de naam al doet vermoeden – zijn uitstekende hangplanten. Deze planten zijn perfect voor in groene wanden. Air Plants hebben geen grond nodig om te gedijen. Ze groeien op andere planten en vormen zo in uw groene wand een prachtig samenvoegend geheel.

Groene wanden op maat

Enthousiast geworden door de mogelijkheden voor uw groene wand? Bij Plant Invest bieden we u een volledig gepersonaliseerde groene wand aan. Zo kijken we samen met u welke planten het beste bij uw leefomgeving passen. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor