Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

Deze 10 planten overleven op kantoor

13-12-2022

Een gezonde werkplek bieden op kantoor heeft veel prioriteit. Het plaatsen van kantoorplanten vermindert de mentale en fysieke werkdruk van uw personeel, stimuleert de creativiteit, vermindert geluidsoverlast en verhoogt de luchtvochtigheid. Maar welke planten zijn goed voor op kantoor en ook nog eens onderhoudsarm? Hier vindt u 10 planten die uitstekend geschikt zijn voor in uw kantoor.

1. Graslelie

De graslelie is een ontzettend vrolijke plant, met lange smalle lichtgroene blaadjes die 15 tot 50 centimeter lang kunnen worden. Daarnaast is de graslelie één van de beste luchtzuiverende planten voor binnen: uit onderzoek van NASA blijkt dat de graslelie tot maar liefst 95% schadelijke stoffen uit de lucht filtert, waaronder benzeen, koolmonoxide en formaldehyde.

2. Philodendron

De philodendron heeft een bijzonder exotisch uiterlijk en is daarmee een echte eyecatcher. U kunt deze plant naast groen ook in het rood aanschaffen, of een combinatie van beide kleuren. De bladeren zijn groot en glanzend en hebben prachtige tekeningen. Deze plant behoeft zeer weinig onderhoud en overleeft op elk kantoor.

3. Europese dwergpalm

De Europese dwergpalm is een erg sterke plant en is enorm goed in staat zich aan te passen aan diverse omstandigheden. Hierdoor is de dwergpalm een uitstekende plant voor op kantoor. De plant heeft een mooie bos geveerde bladeren, waardoor het er dubbel zoveel lijken. De blaadjes variëren in kleur van licht- tot donkergroen.

4. Vrouwentongen

Deze plant wordt gekenmerkt door zijn rechtopstaande, groengele bladeren. Vrouwentongen, oftewel de Sansevieria trifasciata, houden van veel licht, maar ook in het donker overleven ze. U hoeft de vrouwentongen niet vaak water te geven. Het bovenste deel van de grond moet u tussen de gietbeurten laten opdrogen. Nog een bijkomend voordeel is dat de vrouwentongen ook niet gesnoeid hoeven te worden.

5. Pothos

De Pothos plant (Epipremnum Aureum) is misschien wel de gemakkelijkste kamerplant om te onderhouden. Deze hangende wijnstok heeft puntige, hartvormige groene bladeren, soms bont met wit, geel of lichtgroen. De plant houdt van helder, indirect licht, maar kan ook gedijen in gebieden die niet veel zonlicht krijgen of – zoals veel kantoren - alleen tl-verlichting hebben. Nog een voordeel van pothos is dat ze hoog op de lijst staan van kamerplanten die kunnen helpen de binnenlucht te zuiveren van chemicaliën, waaronder formaldehyde, trichlooretheen, tolueen, xyleen en benzeen.

6. Erwtenplant

De naam van de Erwtenplant komt uiteraard voort uit die prachtige slierten. Hier groeien kleine erwtvormige bolletjes aan. De Erwtenplant is uitermate geschikt om als hangplant te gebruiken, omdat de slierten goed kunnen groeien. De plant heeft ook nog eens weinig water nodig, in de zomer eens per week, en in de wintermaanden twee keer per week.

7. Cactus

De cactus, die had u vast zelf ook al bedacht. De cactus is een echte klassieker in het rijtje met planten die weinig verzorging nodig hebben. Een elegante plant, niet zo knuffelig. Het voordeel van cactussen is dat ze langere periodes van droogte overleven, bijvoorbeeld als er tijdens vakantie niemand op kantoor is. Klassieke cactussen behoren tot het geslacht Echinocactus. Als uw voorkeur uitgaat naar een blikvanger, neem dan de Toumeya papyracantha met de lange stekels of Coryphanta cornifera met de witte, platte stekels.

8. Crassula ovata 'Gollum'

De pennyboom, een Zuid-Afrikaanse plant die het tot Europese huizen heeft gemaakt. De meest bekende is de traditionele vorm met penny-vormige bladeren, maar we moeten ook even aandacht besteden aan twee andere soorten. 'Gollum' en 'Hobbit' hebben niet alleen bijzondere namen. Beide soorten hebben langwerpige en ronde bladeren hebben die eigenlijk meer op stengels lijken. Deze twee soorten zijn ook moeilijk van elkaar te onderscheiden. De planten verdragen een beetje water en overleven in donkere en lichte omgevingen.

9. Gelukskastanje

Afkomstig uit de Midden-Amerikaanse wetlands, De gelukskastanje is een buitengewoon mooie sierboom. In zijn thuisland kan hij tot wel 18 meter hoog worden. Gelukkig groeit hij als kantoorplant vrij langzaam. Daarnaast is de gelukskastanje gemakkelijk te verzorgen. Bijzonder is de verdikte stam, die in de verkochte exemplaren meestal elegant gevlochten is. Gelukskastanjes houden van zonlicht en zijn dus niet voor donkere kantoren, maar eerder lichte, zonovergoten kantoorpanden..

10. Aloë Vera

Last but not least: de Aloë Vera, een fantastische en stijlvolle kantoorplant. De Aloë vera is een hele stevige en onderhoudsvriendelijke plant. Je hoeft het slechts eens in de twee weken goed besproeien. Zorg er hierbij voor dat de grond tussen de gietbeurten uitdroogt. Omdat het een sappige plant is, gedijt hij ook bij warmere temperaturen en wat zonneschijn. Bij vetplanten moet je er wel echt voor zorgen dat je niet te veel water geeft.

Kantoorbeplanting: welke planten wilt u op kantoor?

Goede kantoorbeplanting is niet alleen mooi en sfeervol, maar biedt ook andere voordelen. Denk aan de verbetering van de akoestiek, een verhoging van de luchtvochtigheid en een verlaging van het ziekteverzuim. Wilt u ook gezonde en mooie kantoorbeplanting, maar weet u niet welke planten u op kantoor wilt? Laat u vrijblijvend informeren en adviseren. Neem gerust contact op met Plant Invest.

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor