Interieurbeplanting voor thuis en op kantoor 078 - 6540350
Bel direct
078 - 6540350

   

Dit zijn de 5 beste hydrocultuur planten

20-04-2023

Hydrocultuur, of het kweken van planten in water, is een populaire manier geworden om groen toe te voegen aan woningen en kantoren. Het biedt vele voordelen, zoals minder watergebruik en minder ziektes bij planten. Maar niet alle planten zijn geschikt voor hydrocultuur. Hieronder bespreken we vijf van de beste hydrocultuur planten.

Hoe werken hydrocultuur planten?

Hydrocultuur planten zijn planten die op een andere manier worden gekweekt dan planten in potgrond. Hydrocultuur is een manier van planten kweken waarbij je planten op een anorganisch materiaal zet. Dit zijn vaak kleikorrels of vulkanische korrels van poreus gesteente zoals de bekende hydrokorrels (LECA), Seramis of Lechuza pon. De korrels zuigen vocht op uit het waterreservoir onderin de pot. De wortels van je planten nemen dit vocht weer op. Lees hier alle voordelen van hydrocultuur planten.

1. Klimop

De Klimop is een geweldige keuze voor hydrocultuur omdat het goed groeit in water en weinig onderhoud nodig heeft. Het gedijt goed op indirect licht en kan gemakkelijk groeien en zich verspreiden in een hydrocultuur omgeving. De Klimop is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een geweldige keuze is voor kantoren en woningen.

2. Vredeslelie

De vredeslelie is een mooie en sterke plant die gemakkelijk te kweken is in een hydrocultuur omgeving. Het heeft weinig licht nodig en bloeit met prachtige witte bloemen. De vredeslelie is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in uw woning of kantoor te verbeteren.

3. Philodendron

Philodendrons zijn gemakkelijk te kweken in hydrocultuur en zijn zeer geschikt voor beginnende hydrocultuur liefhebbers. Ze zijn bestand tegen een breed scala aan lichtomstandigheden en zijn zeer veerkrachtig. Philodendrons hebben ook een hoge tolerantie voor droge lucht en kunnen helpen om de luchtvochtigheid in uw kantoor of huis te verbeteren.

4. Spinplant

De spinplant is een mooie en gemakkelijk te kweken plant voor hydrocultuur. Het gedijt goed in zowel helder als indirect licht en heeft weinig water nodig. Het heeft ook een hoog zuiverend vermogen en kan helpen om de lucht in uw huis of kantoor te zuiveren.

5. Monstera

De Monstera is een geweldige keuze voor hydrocultuur omdat hij goed groeit in water en weinig onderhoud nodig heeft. Het gedijt goed in helder, indirect licht en kan snel groeien in een hydrocultuur omgeving. De Monstera heeft ook een hoge tolerantie voor droge lucht en kan helpen om de luchtvochtigheid in uw huis of kantoor te verbeteren.

Kies voor hydrocultuur planten en geniet van onderhoudsarm groen

Er zijn veel planten die goed gedijen in een hydrocultuur omgeving, maar deze vijf zijn enkele van de beste keuzes voor zowel beginners als ervaren kwekers. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben een hoog zuiverend vermogen, waardoor ze geweldige keuzes zijn voor woningen en kantoren. Kies één of meer van deze planten voor uw hydrocultuur project en geniet van de voordelen van het hebben van groen in uw leven!

Benieuwd wat hydrocultuur planten uw bedrijf kunnen bieden?

Bent u benieuwd wat een hydrocultuur systeem voor uw bedrijf kan bieden? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wilt u zelf helemaal geen zogen over onderhoud aan uw beplanting? Wij bieden een onderhoudsdienst aan waardoor u nooit meer hoeft om te kijken naar uw planten. Ook zijn gemummificeerde planten een mogelijkheid.

Direct contact opnemen
{%itemNaam%}
Feiten & Cijfers
30 jaar ervaring met interieurbeplanting

1342

tevreden klanten

15.762

geplaatste planten
 
Interieurbeplanting voor thuis of op kantoor